Bu Blogda Ara

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Ortadoğu'da savaş kışkırtıcılığı: Tüm büyük emperyalist güçler ve kapitalist diktatörlükler yıkılsın!


Ortadoğu'da savaş kışkırtıcılığı: Tüm büyük emperyalist güçler ve kapitalist diktatörlükler yıkılsın!

 
Devrimci Komünist Enternasyonal Eğilim (RCIT) Ortak Bildirisi, Alkebulan Siyah Araştırmalar Okulu (Kenya), Pacesetters Hareketi (Nijerya), Pan-Afrikan Bilinç Rönesansı (Nijerya), Marksist Grup "Sınıf Siyaseti" (Rusya) ve Sınıf Savaşı (Türkiye) 13 Mayıs 2018
 
 
 
1. Şu anda özellikle önemli gelişmeler olarak, dikkate aldığımız noktalar:
 
i. Son on yılda Gazze'ye karşı üç savaşla yaşanan İsrail Apartheid devletinin Filistin halkına karsi acımasız baskısı;
 
ii. İsrail’in İran’a karşı bitmek bilmeyen saldırganlığı;
 
iii. ABD emperyalizminin İran'a karşı tehdidi, Trump'ın ABD'yi Tahran'la sözde “nükleer anlaşma” dan çıkarmasıyla bir kez daha tırmandı;
 
iv. Rus emperyalizminin ve Tahran rejiminin belirleyici desteğiyle Suriye halkına karşı kapitalist Esad rejiminin barbarca savaşması;
 
v. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından Batı emperyalizminin desteğiyle Yemen'in gerici işgali.
 
2. Bu değerlendirmeye dayanarak, bu çatışmalarda net bir konuma sahibiz. 1 Mayıs 2018 tarihinde Ortak Bildirimin genel çizgisine uygun olarak (https://www.thecommunists.net/home/deutsch/1-mai-2018-germans-stellungnahme/) pozisyonlarımız şunlardır:
 
i. ABD, Rusya, İsrail, Büyük Britanya ve Fransa'nın emperyalist kışkırtma ve saldırganlığı yıkılsın! Orta Doğu'daki tüm büyük güçler çekilsin! Ayrıca İran, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri vb. Bölgesel güçlerin saldırısını da kınıyoruz.
 
ii. Emperyalist güçler arasındaki her çatışmada - örn. ABD ve Rusya arasında – bir taraf tutmayı reddediyoruz. Her açıdan, klasik Marksist formülü temel alan bir yenilgi tavrı talep ediyoruz. "Asıl düşman kendi ülkendedir!"
 
iii. Siyonizm'e Hayır! Filistin halkının zaferi için İsrail'in yenilgisi!
 
iv. İsrail ile İran arasındaki tüm çatışmalarda, İran rejimine şiddetle karşı çıkmamıza rağmen, İsrail'in askeri yenilgisini ve İran'ın savunulmasını destekliyoruz.
 
v. İran'a karşı tüm emperyalist yaptırımlara karşıyız. Bununla birlikte, İranlı işçilerin ve ezilenlerin, dört ay önce kitlesel bir ayaklanmaya yol açan Tahran rejimine karşı mücadelesini destekliyoruz.
 
vi. Suriyeli işçilerin ve Esad rejimine ve Rus ve İranlı destekçilerine karşı ezilen halkların devam eden kurtuluş mücadelesini destekliyoruz. Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkını da savunmaktayız. Ancak, küçük-burjuva, laik ve İslamcı güçlerin direnişinin önderliğine herhangi bir politik desteği de  reddediyoruz.
 
vii. Suudi saldırganlığının yenilgisini ve Yemen halk direnişinin zaferini talep ediyoruz. Bununla birlikte, Hushi'lere herhangi bir siyasi desteğe karşıyız.
 
3. Emperyalist iktidarları destekleyen bütün güçleri – kendilerini yanlış bir sekilde  "sosyalist" veya "ilerici" olarak adlandırsalar bile - kınıyoruz. Ne Batılı güçler ne de Rusya ya da Çin “küçük” bir kötülüktür! Hepsi uluslararası işçi sınıfı ve ezilen halkların düşmanlarıdır! Aynı zamanda, sadece insanların gerici işgalcilere ve diktatörlüğe karşı mücadelelerini (örneğin Suriye, Filistin, Yemen) desteklemeyi reddeden tüm “sosyalist” güçleri de kınıyoruz. 
 
4. Dünyadaki işçileri ve halkları sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Emperyalizme ve kapitalist diktatörlüklere ve işçi ve ezilenlerin kurtuluşuna karşı mücadelede bize katılın!
 
 
 
Imzasi bulunan kuruluslar assagida listelenmektedir:
 
Devrimci-Komünist Uluslararası Eğilim (Zambiya, Kenya, Pakistan, Sri Lanka, Yemen, Tunus, İsrail / İşgal Altındaki Filistin, Brezilya, Meksika, Aotearoa / Yeni Zelanda, İngiltere, Almanya ve Avusturya), www.thecommunists.net
 
Alkebulan School of Black Studies (Kenya), https://www.facebook.com/alkebulanschool/
 
Pacesetter Movement (Nijerya), Facebook: PACESETTERS MOVEMENT OAU
 
Pan-Afrikan Consciousness Renaissance (Nijerya), https://m.facebook.com/pacorenaissance/?ref=bookmarks
 
Marsist Grup "Sinif Politikasi" (Rusya), https://mgkp.github.io/

Sınıf Savaşı (Türkiye), http://sinif-savasi.blogspot.com
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder