Bu Blogda Ara

7 Kasım 2016 Pazartesi

RCIT'nin Ilk Uluslararası Kongresi

RCIT'nin Ilk Uluslararası Kongresi

RCIT Ulusal Sekreterlik raporu, 03.11.2016, www.thecommunists.net



Devrimci Komünist Uluslararası Yapilanma (RCIT) 2016 29/30 Ekim hafta sonu ilk Uluslararasi Kongresini düzenlendi. Bu Kongreye, Pakistan, Sri Lanka, İsrail / İşgal Filistin, Türkiye, Yemen, Tunus, Brezilya, Meksika, Venezuela, Aotearoa / Yeni Zelanda, İngiltere, Almanya ve Avusturya ülkeleri katildi.

Kongre gündemindeki en önemli madde RCIT yeni manifestosu tartışılması ve olasi degisikliklerin kabulü idi. Bu manifesto, 2012 yilinda yayimlanmis olan RCIT programinin devami, tasdiki ve güncellenmesinden olusuyor. Bu degisiklikler ve güncellemeler, son dört yilda dünya üzerinde olusan sinif savasindan alinan tecrübeler ve dersler dahilinde yapildi.

Buna ek olarak kadin özgürlükleri hakkindaki belgeler üzerinde ve RCIT nin 2017 yilindaki sürdürecegi örgütsel perspektifleri üzerinde tartisildi. Bu bakis acilari dahilinde delegeler, Uluslararasi Yürütme Komitesininde önerisiyle, 2017 sonu daha uzun ve detayli olarak ikinci Uluslararasi Kongrenin yapilmasini dogruladi.

Kongremiz ayrica Sinif Savasi'ni (eski ismiyle Dördüncü Block) RCIT nin Türkiyedeki kolu olarak selamladi. Ayrica delegeler RCIT'nin simdiye kadarki Uluslararasi Yürütme Komitesi tarafindan kabul edilen gecici Tüzügünü dogruladi. Kongre yeni bir Uluslararası Yürütme Komitesi seçilmesi ile sona erdi. Bu komite kongrenin ilk oturumunda yeni bir sekreterlikte sececektir.

Ilk Uluslararasi RCIT kongresi, son derece basarili siyasi ve örgütsel ilerleme ile dönemi kapatti. 2011 yilinda bu ülkede baslangicta bir avuc olan, daha sonra dünya genelinde, toplam 13 ülkede kollari ve aktivistleri olan demokratik merkeziyetci yorulmak bilmez bir örgüt haline geldik. Yoldaslarimizla birlikte gelecek dönemlere olumlu bakacak ve bu devrimci partiyi ileriye tasiyabilecek iyimserlik icin bir cok nedenlerimiz var.

6 Kasım 2016 Pazar

Tutuklatılan HDP lideri ve Milletvekilleri

 derhal serbest bırakılsın!
Tüm siyasi tutuklular için özgürlük! Kürdistana kendi ulusal kaderini tayin hakkı! Erdoğan polis devleti Kahrolsun!
Sınıf Savaşı (RCIT Türkiye kolu): http://sinif-savasi.blogspot.com

Başkanı Selahattin Demirtaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Figen Yüksekdağ da dahil olmak üzere, 3 ve 4 Kasım gecesi, Türk devleti, Halkların Demokratik Partisi (HDP, Halkların Demokratik Partisi) 11 üyesini tutukladı. HDP, kürt halki ile ve genel olarak işçi sınıfının en ileri ve en radikal katmanları ile yakın bağlantılari nedeniyle, Erdoganin polis devleti icin bir hedef olmustur. Mayıs ayında bu yıl, Türk parlamentosunun neredeyse tüm HDP milletvekili dokunulmazlığı kaldırıldı.
Sinif Savasi (RCIT nin Türkiyedeki kolu), Türk devletinin siyasi özgürlüklere, demokratik haklara ve Kürt halkina karsi yapmis oldugu, ve yapacak oldugu bu saldirilari kiniyor. Genel olarak konuşursak, onlar diktatör Erdogan polis devletinin siyasi düşmanlarına karşı olusturulan dairenin bir parçasıdır.
Biz HDP yi sol reformist ve kücük burjuva partisi olarak degerlendiriyoruz. Bu devrimci partinin gölgesi bile, Türkiye devletinin demokratik haklarini mezara gömmeye yeter. Fakat HDP yi siyasi olarak elestirmemize ragmen, HDP üyelerini ve sempatizanlarini gercek Teröristlere karsi - Türk devleti - savunuyoruz.
Irak ve Suriyeye bombalamak isteyen Emperyalist devletlere bomba üslerini sunan, yaklasik son yüz yil icinde yüzlerce Kürt ve eylemcileri öldüren ve iskence eden, cok yakin zamanda terörist Israil devletiyle diplomatik iliskiler icerisine giren, Kürt halkinin özgürlük mücadelesine engel olmak icin Suriyenin kuzeyi ve Iragi isgal eden Türk devletinin, HDP yi "Terörist" ilan etmesi sacma !
HDP ile zayif baglantisi olan PKK, Türkiye devleti ve bati Emperyalist devletlerince "Terörist Kurulus" olarak görülüyor. Kücük-burjuva ve milliyetci PKK'yi, bu suclamalara karsi, kosulsuz olarak savunuyoruz, cünkü Kürt halkinin özgürlük savasi icin dogmus bir yapidir. Fakat belirtmek isteriz ki, PKK nin sürdürmüs oldugu gerilla taktiklerine ve bireysel bombalama stratejilerine karsiyiz. Bizim istedigimiz sey, isci sinifi, kent yosullari ve ciftcilerin toplu mücadelesidir
Devrimciler olarak biliyoruz ki, bölgedeki en büyük terörist kurulus, milyonlarca insanin ölümüne imza atmis emperyalist NATO birligidir. Türkiye 1952 den beri, nerdeyse bu terörist birligin kuruldugu tarihten beri, bu birligin bir üyesidir. Sinif Savasi olarak NATO askerlerinin ülkemizden derhal cekilmesi ve sinir disi edilmesini istiyoruz.
Erdogan, Türkiyede cikan büyük zorluklara karsi bir "Yatistirma" politikasi yürütüyor, bu yüzden de siyasi muhaliflerini hapse atmaktan hic cekinmiyor. Bu ise bir güc degil, aksine zayifliktir. Ilerde Türkiyede olacak karisikliklar icin hazirlikli olmak önemlidir. Siyasi durumlarin istikrarsizligi göz önüne alindiginda, devrimcilerin iscileri ve ezilenleri organize etmek adina, göstermis oldugu bütün cabalar meyvesini verecektir.
Sınıf Savaşı kurtuluş mücadelesinde Kürt halkı ile birlikte omuz omuza duracak. Devrimcilerin, birlesik bir cephe kurulmasi ve devrimci savasin sürekliligi icin, HDP ile birlikte yürümeleri ve onlarin mevcut potansiyellerini kazanmalari cok önemlidir.
Temel görevimiz, yapilan haksizliklara karsi isci sinifini cok uluslu devrimci bir Parti catisinda toplamak. Su an gerekli olan sey, Kürt halkinin demokratik haklarinin ellerinden alinmasina karsi toplu protestolar ve grevler yapmaktir.


Kurtuluş Devrimdedir!
Özgürlük savaşan işçilerle gelecek!